Stellenbosch University:
Faculty Of Engineering:
Student Centre & Deli

Project: Stellenbosch University, Engineering Faculty, Student Centre and Deli 

Client: Stellenbosch University: Facilities Management 

Professional Team: 

Design and Construction Management: Elements Architecture & Design 

Principle Agent and Architect: HB Architects 

Quantity Surveyor: Marius van Tonder Quantity Surveyors 

Structural and Civil Engineer: UWP Consulting

Electric, Electronic & Data Engineer: De Villiers & Moore Consulting Engineers 

Mechanical Engineer: Worley Parsons Consulting Engineers 

Contractor: Thekwane 

Project Description: 

An increase in student numbers at the Faculty of Engineering Stellenbosch University in the last couple of years led to an increase in a demand for study space at the Engineering Faculty Campus, for the exclusive use by engineering students. It therefore became necessary to refurbish and upgrade a section on ground level under the General engineering Building that was previously used as parking, into a new Student Study Centre. The Student Centre is open to engineering students 24hrs a day 7 days a week, with secure access. 

The second part of this project was a request from the Faculty of Engineering to upgrade the existing small tuck shop in to a fully  fledged deli and coffee shop that would be able to serve the students healthy affordable meals and refreshments during the day and until 11pm at night. 

How can we help?

We would love to hear from you, e-mail us on marita@nullelements-arc.co.za, or fill in your details with your request and we’ll contact you shortly.